Industriële automatisering

Industriële automatisering verwijst naar het gebruik van technologie en machines om industriële processen te besturen en te bedienen zonder menselijke tussenkomst.

Het omvat de integratie van verschillende systemen zoals sensoren, controllers en software om productie, assemblage en andere industriële processen te automatiseren.

Industriële automatiseringssystemen kunnen de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid helpen verbeteren door fouten te verminderen, downtime te minimaliseren en de productie te optimaliseren.

Veelvoorkomende voorbeelden van industriële automatisering zijn robotica, transportsystemen, programmeerbare logische controllers (PLC’s) en computer numerieke besturingsmachines (CNC).

Over het algemeen is industriële automatisering een cruciaal onderdeel van moderne productie en heeft het een revolutie teweeggebracht in de manier waarop producten worden geproduceerd, waardoor ze sneller, efficiënter en kosteneffectiever worden.

Onze partners:

Services

Boukens Automation

Software engineering

Software is een onmisbaar deel van automatisering binnen de besturingstechniek. Hierbij is het belangrijk om de klant-eisen en wensen goed vast te leggen. Dit

PLC hardware

De eerste PLC’s bestonden uit logische poorten en timers. Het aanpassen van een schakeling moest gebeuren door het her-bedraden van de PLC. Tegenwoordig zijn